Olejek z pestek TRUSKAWEK, nierafinowany, trądzik 50ml

Dodaj recenzję:
    Dostępność: Jest Jest
  •  (19 szt.)
  • 22,00 zł
  • szt.


Olejek z pestek TRUSKAWEK
aksamitny i delikatny

chroni warstwę hydrolipidową naskórka
nawilża, wygładza, ujędrnia



Olej z pestek truskawki, który oferujemy jest w 100% naturalny, zimnotłoczony, nierafinowany.
Polecamy stosować w pielęgnacji skóry skłonnej do zmian: przetłuszczania, wyprysków, łojotoku, trądziku.
Olej sprawdzi się również do skóry dojrzałej, o zmienionym kolorycie, mało jędrnej.
Łatwo się wchłania, działa nawilżająco, ochronnie, odżywczo i lekko ściągająco.

Olejek dobrze się rozprowadza, pachnie subtelnie truskawkami, w dotyku jest aksamitny, wyraźnie zmiękcza skórę.
Regularne stosowanie poprawia znacznie wygląd cery. Skóra jest bardziej promienna, wygląda zdrowiej, znikają wypryski, przebarwienia, uczucie suchości czy łuszczenia sie naskórka.


Olej z pestek truskawki zawiera:

- ok. 80% niezbędnych kwasów tłuszczowych, łącznie z omega-3 (linolenowy ok. 35%) i omega-6 (linolowy ok. 38%), omega-9 (olejowy ok. 15%)

- kwas elagowy
 (dimer kwasu galusowego). Związek ten należący do grupy polifenoli posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym.

- naturalne tokoferole

-  jest znaczącym źródłem anty-oksydantów


Olejek truskawkowy to propozycja idealna, dla tych, którzy nie przepadają za tradycyjnymi olejkami do twarzy. Ma w swoim składzie mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy, jest wyjątkowo lekki, łatwo się rozprowadza i wchłania.






Olejek koloru ciemno-zielonego, o subtelnym zapachu pestek truskawek, lekko mętny
Po otwarciu zalecamy przechowywać w lodówce.

INCI: Fragaria ananassa Seed oil, Tocopherol - wit. E


Poj. 50ml

Butelka z ciemnego szkła z etykietą



 

Olejek testowała Natalia:

http://natalie-forever.blogspot.com/2016/04/olejek-z-pestek-truskawek.html