SZYBKI KONTAKT

info@e-fiore.pl

tel. 605 060 089
Pracujemy:
pn - sb
godz. 8.00-18.00

Na maile odpowiadamy
codziennie!

WYSYŁKA




13 zł przedpłata
15 zł pobranie
9,8 zł odbiór w punkcie

DARMOWA
od 290

Szczegóły

 

Macerat ze SPIRULINY Olejek z ALG Cellulit, ujędrnianie 50ml

Producent: dystrybutor e-FIORE
Dostępność:
Jest Jest
 (60 szt.)
szt.
27,50 zł19,00 zł

OLEJ Z ALG BRUNATNYCH

MACERAT Z NAJMOCNIEJSZYCH ALG SPIRULINY

Spirulina Platensis

ODCHUDZA,  UJĘDRNIA

REGENERUJE PŁYTKĘ PAZNOKCIA

Olej działa podobnie jak zabiegi z alg w gabinetach kosmetycznych
Ważne, aby stosować go codziennie dokładnie wmasowując w oczyszczoną skórę przez ok. 10 minut.
Ma charakterystyczny, intensywny zapach alg.





Algi Spirulina Platensis to alga zwana "mlekiem Matki Ziemi, ze względu na wysokie stężenie kwasu gammalinolenowego, istotnego składnika kobiecego pokarmu.

Ze wszystkich roślin Spirulina jest rośliną najbogatszą w chlorofil.

W spirulinie znajdują się:

* wysoki udział białka pochodzenie roślinnego (60-70%), które jest bardzo dobrze przyswajalne przez organizm,

* wysoka zawartość pigmentu: chlorofil, zielony barwnik roślinny wiąże tlen w komórce roślinnej i transportuje go,

* fikocyjanina, tak zwany niebieski pigment, który oddziaływuje bezpośrednio na komórkę i wspomaga jej wzrost,

* bardzo duża ilość witamin grupy B (B 12, B 1, B 2, B 6), żelaza i przeróżnych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na wymianę błonnikową,

* fenyloetyloamina, która powoduje wzrost aktywności umysłowej i poprawia samopoczucie w przypadku depresji,

* karotenoidy, w szczególności beta-karoten, który wpływa pobudzająco na układ immunologiczny,

* kwasy tłuszczowe i lipidy, witaminy, enzymy, cukry proste i złożone.

Spirulina jest szczególnie bogata w cenne, niezbędne do życia aminokwasy (składniki białka). Nasz organizm wykorzystuje białko do budowy komórek, jak też do wytwarzania hormonów, enzymów i przeciwciał.

Spirulina zawiera 14 razy więcej beta-karotenu niż marchew.

Oprócz aminokwasów, minerałów i witamin, których nasz organizm nie potrafi sam wytwarzać, należy mu dostarczać z pożywieniem niezbędnych wielu nienasyconych kwasów tłuszczowych. Należą do nich kwas linolowy i linolenowy, które spirulina zawiera w dużych ilościach. Są one przetwarzane w organizmie m.in. w kwasy gammalinolenowe, wspomagające wiele podstawowych funkcji organizmu.



Olej z alg otrzymuje się poprzez macerowanie alg spirulina platensis w delikatnym oleju ze słodkich migdałów nierafinowanym, tłoczonym na zimno.
Jest najprostszym sposobem do stosowania alg na skórę - wystarczy wmasować olejek w miejsca objęte cellulitem i mało jędrne, najlepiej w mokrą skórę po kąpeli, peelingu bądź masażu skóry szorstką rękawicą.


Olej z alg brunatnych jest najlepszym olejkiem na modelowanie sylwetki. Rozbija tkankę tłuszczową, poprawia krążenie krwi i limfy.
Jest stosowany przy produkcji olejków do kąpieli, do nawilżania ciała oraz przy problemach z cellulitem.
Regularne stosowanie oleju z alg sprawia, że ciało jest gładkie, odchudzone i jędrne.



Czy wiecie, że....
W ciąży, kiedy wzrasta zapotrzebowanie na jod, kosmetyki z algami, które są źródłem jodu, mają bardzo dobroczynny wpływ na skórę.
We Francji w pierwszym trymestrze ciąży polecane są suplementy na bazie alg, które dostarczają do organizmu przyszłych matek wit. B9, której nie produkuje ludzki organizm, a która odgrywa ważna rolę w rozwoju płodu.


Aby ujrzeć trwałe efekty olejek należy wmasowywać przynajmniej raz dziennie w zmienione obszary ciała: uda, brzuch, pośladki, ramiona a nawet biust.

Szczególne zastosowanie ma dla skóry dojrzałej, suchej, zanieczyszczonej, o skłonności do stanów zapalnych.
Działa nawilżająco oraz powstrzymuje procesy starzenia.

Korzystnie wpływa również na płytkę paznokcia, odżywiając ją i natłuszczając.
Olej z alg ma właściwości nawilżające, sprawia, że skóra jest jędrna i gładka.

Stosować:
na oczyszczoną skórę raz dziennie, 1-2 razy w tygodniu wykonać peeling drobnoziarnisty przy użyciu naturalnego scrubu lub maski z glinki.
Olej dokładnie wmasowywać w miejsca mało jędrne, z cellulitem, aż się wchłonie.




     Właściwości:
  • redukuje cellulit
  • ujędrnia i wyszczupla
  • rozbija komórki tłuszczowe
  • poprawia krążenie krwi i limfy
  • nawilża
  • ma działanie przeciwzmarszczkowe
  • poprawia kondycję płytki paznokciowej
 
 Zastosowanie:
  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
 
INCI: Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Spirulina Platensis Extract

Poj. 50 ml





Zapraszamy na zabieg ujędrniający w dwóch krokach
z użyciem naszego olejku z Alg